Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Dicke Bohnen, frisch (ergibt ca. 200 g Bohnenkerne, gepalt)
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Meersalz, grob
- 200 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 10 g Zucker
- 400 g Dinkelmehl Type 630
- 100 g Weichweizengrieß
- Butter zum Einfetten
- 1 Ei
- 50 g Quinoa
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 382 kJ / 91 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76h
Erdäpfelfladenbrote
12h
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2h
Rote-Bete-Franzbrötchen
3h
Sauerkraut-Stangenbrot
2h
Buchweizenwaffeln
1 Std. 30 Min
Mais-Buchweizen-Brot
1 Std. 30 Min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Italienisches Maisbrot
1h 50min
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min