Urządzenia i Akcesoria
Ölkarotten "Orient"
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 Gläser
Składniki
-
Zitronensaft, frisch gepresst120 g
-
Berberitzen, getrocknet15 g
-
Salz, unjodiert1 ½ TL
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
Currypulver1 - 2 EL
-
Karotten geschält, in Stücken (4 cm)450 g
-
Sonnenblumenöl400 - 500 g
-
Wasser1000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
2 g
Kalorie
4485 kJ /
1072 kcal
Tłuszcz
113 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2 godz. 10 min
Fischcurry
45 min
Süßkartoffel-Kurkuma-Suppe (XXL)
50 min
Indisches Gemüsecurry
50 min
Bärlauch Bowl mit Karfiolreis und Hanfsamen
30 min
Lachsfilets mit Sauerampfersauce
35 min
Ingwersalzpaste
30 min
Apfel-Sellerie-Suppe
45 min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
"Cullen Skink" - Fischsuppe
45 min
Frische Kastanien-Trofie mit Pesto, Kartoffeln und grünen Bohnen
1 godz. 40 min
Sambal - indonesische Würzpaste "hot"
1 godz.