Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 15 g Berberitzen, getrocknet
- 1 ½ TL Salz, unjodiert
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 - 2 EL Orientexpress, Gewürzmischung "Feine Prise" (siehe Variation)
- 450 g Karotten, geschält, in Stücken (4 cm)
- 400 - 500 g Sonnenblumenöl
- 1000 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 4485 kJ / 1072 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 113 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Slow Cooking Bohnen-Cassoulet mit Walnusspesto
4 godz. 40 min
Knusprige Melanzani auf Creme-Kohlrabi
1h
Amaranthcreme mit Kirschen und Hanf
35 Min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 Min
Fenchelsalat mit Grapefruit
20 min
Buchweizenstrudel mit Sauerkraut und Kürbis (glutenfrei)
1h 10min
Gemüsesalat im Glas
20 min
Vollkornreissalat mit Kurkumadressing
1 Std. 5 Min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2 godz. 15 min
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2 godz. 10 min