Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pasas sin semillas
- 100 g de ron dorado
- 250 g de mantequilla (y 1 cucharadita más para engrasar el molde)
- 250 g de azúcar
- 4 - 5 huevos (250 g)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada (opcjonalnie)
- 250 g de harina de repostería (y 3 cucharaditas más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar glas para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1 Std. 40 Min
Roscón gallego
1j 30 menit
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15 min
Bizcocho colibrí
1j
Cake de arándanos
1j 30 menit
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 Std. 40 Min
Cake de manzana y especias
1 Std. 15 Min
Bizcocho especiado de ciruelas pasas
2j
Bizcocho de compota de manzana
2 godz. 20 min
Tarta de manzana y pera
50 menit
Bizcocho de piña
50 menit
Rosquillas
30 min