Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtsmarmelade
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner¾ TL
-
Birnen geschält, entkernt, in Würfeln (1 cm)200 g
-
Beeren, gemischt, frisch (Heidelbeeren, Brombeeren)240 g
-
Gelierzucker 2:1 (à 500 g)1 Packung
-
Rotwein, trocken200 g
-
Balsamico4 EL
-
Lebkuchengewürz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2109 kJ /
503 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
116 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 Min
Marillen-Limes
25 Min
Pfirsichwodka
1 Std. 15 Min
Heidelbeermarmelade
55 Min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Erdbeermarmelade
25 Min
Eierlikörcreme mit weißer Schokolade
30 Min
Eierlikör mit ganzen Eiern
25 Min