Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtsmarmelade
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner¾ TL
-
Birnen geschält, entkernt, in Würfeln (1 cm)200 g
-
Beeren, gemischt, frisch (Heidelbeeren, Brombeeren)240 g
-
Gelierzucker 2:1 (à 500 g)1 Packung
-
Rotwein, trocken200 g
-
Balsamico4 EL
-
Lebkuchengewürz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2109 kJ /
503 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
116 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1h 10min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Erdbeermarmelade
25min
Heidelbeermarmelade
55min
Kürbis-Kokos-Marmelade
1h
Waldbeerenmarmelade
55min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Apfelpunsch-Sirup
45min