Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Tomatenreis
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 Portionen
Składniki
-
Salz2 ¾ TL
-
Langkornreis, weiß250 g
-
Wasser1300 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehen1 - 2
-
Olivenöl30 g
-
Tomaten, reif geviertelt300 g
-
Tomatenmark50 g
-
Balsamico15 g
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Cayennepfeffer (opcjonalnie)¼ TL
-
Basilikumblätter, frisch7 - 10
-
Oregano, getrocknet½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1066 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reis Beilagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Paprika-Reis mit Sommergemüse und Feta
45 min
Menü: Gemüserisotto; Minischokokuchen
1 godz.
Basmati Reis
15 min
Erdäpfelsalat
1 godz.
Paprika-Gulasch mit Wurst
30 min
Djuvec-Reis
1 godz.
One Pot Pasta Ratatouille
35 min
Schnelle Minestrone
20 min
Spaghetti mit Kichererbsensugo
40 min
One Pot Penne mit Linsenbolognese
40 min
One Pot Penne all`arrabbiata
30 min
Risi-Bisi
30 min