Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g couve coração cortada em pedaços
- 250 g chalota cortada em pedaços
- 100 g talo de aipo cortado em pedaços
- 20 g azeite
- 450 g tomate maduro cortado em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 1100 g água
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 289.1 kJ / 69.1 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 56.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Sopa de tomate e beringela
35min
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Sopa de legumes
35min
Sopa de favas mexicana
50min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min
Sopa de tomate e feijão-verde com ovos escalfados
45min
Sopa de nabo e espinafres
45min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa versátil
40min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min