Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g broa de milho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 500 g feijão-branco cozido escorrido
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 200 g couve-portuguesa cortada em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 730 kJ / 175 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Sopa de grelos à portuguesa
1sa
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 Min
Sopa de feijão com legumes
45 Min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 Min
Sopa de nabiças
35 dk
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 dk
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 dk
Sopa de nabiças e feijão branco
35 dk
Sopa de agriões
40 dk
Sopa do campo
40 dk