Chäsfondue

Chäsfondue

4.2 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Gruyère in Stücken (3 cm)
    600 g
  • Emmentaler in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    2 EL
  • Weisswein, trocken
    420 g
  • Kirsch
    20 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    ½ TL
  • Paprika edelsüss
    ½ TL
  • Weissbrot in Würfeln (2 cm)
    700 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 69 g
Kalorie 5536 kJ / 1322 kcal
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...