Urządzenia i Akcesoria
Chäsfondue
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Gruyère in Stücken (3 cm)600 g
-
Emmentaler in Stücken (3 cm)200 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)2 EL
-
Weisswein, trocken420 g
-
Kirsch20 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen½ TL
-
Paprika edelsüss½ TL
-
Weissbrot in Würfeln (2 cm)700 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
69 g
Kalorie
5536 kJ /
1322 kcal
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Nidletäfeli
2 godz.
Knöpfli
50 min
Älpler Magronen
45 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 40 min
Schoggi-Crème
3 godz. 15 min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Fondue moitié-moitié
20 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Chili con Cervelat
1 godz.
Älpler-Gratin
50 min
Berner Rösti
40 min
Älplermagronen
30 min