Pasta al Arrabiata

Pasta al Arrabiata

3.4 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 portion

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    20 g
  • garlic clove
    1
  • fresh red chillies hot, deseeded and halved, to taste
    1 - 2
  • bacon, cured and smoked, sliced cut in strips
    70 g
  • plum tomatoes diced, (1-2 cm)
    150 g
  • olive oil
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water (to just cover pasta)
    200 - 250 g
  • penne pasta (or other short dried pasta)
    100 - 120 g
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 734 kcal / 3087 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...