Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g cogumelos frescos
- 150 g curgete cortada em pedaços
- 150 g beringela cortada em pedaços
- 1 cebola
- 2 dentes de alho
- 400 g tomate pelado de lata
- 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, salsa ou manjericão)
- 30 g azeite
- 200 g carne de vaca picada
- 50 g vinho branco
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 Min
Frango com brócolos e pimentos
35min
Papas de aveia
15 λεπτ.
Cuscuz com legumes
1h 15min
Caril minuto
45min
Mousse de aveia
8h
Empadão vegetariano
1 godz. 40 min
Empadão de bacalhau
1ωρ. 10 λεπτ.
Fettuccini com frango e ervilhas
35min
Papas de aveia com leite de amêndoa
8h
"Bacalhoada" de seitan
1ωρ. 20 λεπτ.
Estufado de lentilhas com legumes
1 godz. 45 min