Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g chalota
- 40 g azeite
- 150 g cogumelos frescos laminados
- 2 dentes de alho
- 250 g peito de peru cortado em tiras finas
- 100 g ervilhas descongeladas
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só o sumo
- 1000 g água
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 150 g arroz basmati
- 50 g caju
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1828.8 kJ / 437.1 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1218.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30min
Chili de peru
25 min
Peru festivo
30min
Linguine com molho de cogumelos e peru
50min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Penne de frango caprese
35 Min
Almôndegas de peru
40min
Rolo de peru recheado
1h 15 min
Massa com frango e pesto de curgete
1h 10min
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 Min
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1h 10min