Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 100 g chalota
- 10 g citronela cortada em pedaços
- 1 c. chá de sementes de coentros em pó
- 1 c. chá de caril em pó
- 300 g cenoura cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 500 g leite
- 500 g água
- 350 g feijão-branco cozido escorrido
- Cebolinho picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor com couve roxa
30 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de abóbora e tomate
35 dk
Caldo de bacalhau e brócolos
30 Min
Creme de feijão-branco
30 Min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 Min
Creme de ervilhas e rúcula
45 Min
Canja cremosa
50 Min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 dk
Creme de cenoura e tortilha de espinafres
50 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min