Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g quinoa
- 45 g olive oil
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 700 g water
- 1 red pepper, diced (1 cm) (approx. 100 g)
- 1 orange pepper, diced (1 cm) (approx. 100 g)
- 420 g tinned black beans (drained weight)
- 200 g tinned sweetcorn (drained weight)
- 4 spring onions, sliced (2 mm)
- ½ avocado, diced (1 cm)
- 30 g cider vinegar
- 20 g honey
- 30 g lime juice
- 10 g fresh coriander, leaves only, plus 6 sprigs for garnishing
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp English mustard
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1571 kJ / 374 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Smoky Couscous Salad
20min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Asian Chopped Salad
20min