Mexican Quinoa Salad

Mexican Quinoa Salad

4.8 505 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • quinoa
    180 g
  • olive oil
    45 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • water
    700 g
  • red pepper diced (1 cm) (approx. 100 g)
    1
  • orange pepper diced (1 cm) (approx. 100 g)
    1
  • tinned black beans (drained weight)
    420 g
  • tinned sweetcorn (drained weight)
    200 g
  • spring onions sliced (2 mm)
    4
  • avocado diced (1 cm)
    ½
  • cider vinegar
    30 g
  • honey
    20 g
  • lime juice
    30 g
  • fresh coriander leaves only, plus 6 sprigs for garnishing
    10 g
  • fresh jalapeño chilli halved, deseeded
    1
  • fresh red chilli halved, deseeded
    1
  • English mustard
    ½ tsp
  • garlic clove
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374 kcal / 1571 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...