Ramen giapponese

4.5 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di pancia di maiale disossata con la pelle
  • 3 spicchi di aglio
  • 60 g di salsa di soia
  • 10 g di olio di sesamo
  • 2000 g di acqua
  • 375 g di noodles per ramen secchi
  • 100 g di spinaci baby freschi
  • 750 g di brodo di pollo
  • 1 cucchiaino di aceto di riso
    1 cucchiaino di aceto di riso nero
  • 2 fette di radice fresca di zenzero (3 mm)
  • ½ cucchiaino di paprika piccante
  • 2 uova
  • 12 fogli di alga nori (9x3.5 cm)
  • 4 cucchiai di mais dolce in scatola
  • 2 cipollotti a fettine sottili
  • 2 cucchiaini di semi di sesamo tostati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1077 kcal / 4507 kJ
Białko 66 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...