![Ramen giapponese Ramen giapponese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4E7F587-E9E1-4953-B032-F58F82E91F4D/Derivates/5231e4ec-ab5e-4442-ac63-bb2cb968f2d7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di pancia di maiale disossata con la pelle
- 3 spicchi di aglio
- 60 g di salsa di soia
- 10 g di olio di sesamo
- 2000 g di acqua
- 375 g di noodles per ramen secchi
- 100 g di spinaci baby freschi
- 750 g di brodo di pollo
-
1
cucchiaino di aceto di riso
lub 1 cucchiaino di aceto di riso nero - 2 fette di radice fresca di zenzero (3 mm)
- ½ cucchiaino di paprica piccante
- 2 uova
- 12 fogli di alga nori (9 cm x 3.5 cm)
- 4 cucchiai di mais dolce in scatola
- 2 cipollotti, a fettine sottili
- 2 cucchiaini di semi di sesamo tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4507 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uramaki (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Enchiladas
1 godz. 10 min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 phút
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2 Std.
Pollo al curry alla cingalese (Koththu roti)
1 Std. 5 Min
Noodles con verdure al curry
35 min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 Std. 5 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Gyoza
1 Std.
Salmone teriyaki
50 min
Ravioli cinesi
1 Std.
Chili con carne
1 Std. 20 Min