Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro morbido + q.b.
- 100 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina tipo 00
- 120 g di latte intero
- 2 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 50 g di gocce di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 719.6 kJ / 171.9 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 11.9 mg
Alternatywne przepisy
Crostata all'amarena
2 Std.
Ciambella spezzina al limone
40 Min
Torta sandwich al cioccolato
45 Min
Biscotti da inzuppo
45 Min
Semplice plumcake al cioccolato
1 Std. 10 Min
Torta allo yogurt
40 Min
Torta semplice al cioccolato
50 Min
Torta soffice al cocco
45 Min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4h
Biscotti al burro, corn flakes e cioccolato
4h
Torta al cocco
1 Std.
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min