老上海小馄饨

老上海小馄饨

4.5 21 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
3 人份

Składniki

  • 虾仁 去除背上的筋
    200 克
  • 肉糜
    150 克
  • 料酒
    1 茶匙
  • 根据个人口味可以调节。
    1 小撮
  • 榨菜 切末,水里浸泡30分钟沥干
    20 克
  • 紫菜
    5 克
  • 鸡高汤
    800 克
  • 虾米
    1 汤匙
  • 馄饨皮 选用小馄饨皮
    50 张
  • 根据个人口味调节
    1 小撮
  • 白胡椒粉
    适量
  • 香菜 切末。
    10 克
  • 切末。
    10 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 22.9 g
Kalorie 1364 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...