Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte brisée maison
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 400 g d'épinards frais
- 7 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de lait
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404.5 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de brocoli au parmesan
1h 5 min
Quiche au poulet et au brocoli
1h
Quiche verte au chèvre frais et aux épinards
2h 20 min
Quiche épinards et lardons
1h 10 min
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1h 10 min
Quiche saumon-épinard-chèvre
1h
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons
1h 45 min
Quiche au poireau
55 min
Quiche au poireau et au thon
50 min
Pizza épinard-feta
1h 10 min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h