Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte brisée maison
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 400 g d'épinards frais
- 7 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de lait
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404.5 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche au poireau
55min
Quiche au poireau et au thon
50 Min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 Std.
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1 Std. 25 Min
Pizza épinard-feta
1 Std. 10 Min
Pizza au potiron
1 Std.
Quiche au poulet et au brocoli
1 Std.
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1 Std. 10 Min
Lasagne aux épinards et à la ricotta
1h 15min
Quiche saumon-épinard-chèvre
1 Std.
Quiche verte au chèvre frais et aux épinards
2h 20 min
Gratin de brocoli au parmesan
1 Std. 5 Min