Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, coupées en tronçons
- 200 g de courgette, coupée en morceaux
- 80 g de pomme de terre, coupée en morceaux
- 150 g de gruyère, coupé en morceaux
- 30 g de farine
- ½ sachet de levure chimique
- 2 œufs
- 40 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 668.8 kJ / 160 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchis de butternut
1 godz. 35 min
Galettes de chou-fleur au fromage
45 min
Miniröstis de carottes nouvelles au cumin
25min
Galettes de légumes
35min
Roulé de potiron
1h 30min
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Blinis pomme de terre
45 min
Gaufres patate douce et épices
50min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 godz. 45 min
Gnocchis de patate douce
40 min
Gaufre quiche
50min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1h