![Salsa inglese al ribes Salsa inglese al ribes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0212BBA-B605-40D3-8DCF-EE2E124F0FF6/Derivates/a28ecf7f-0f1c-4099-bcfe-4a64f736b727.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa
- 50 g di bacon affumicato a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di farina
- 1 cucchiaino di dado Bimby per brodo di carne
- 30 g di vino bianco secco
- 60 g di acqua
- 40 g di passata di pomodoro
- 1 foglia di alloro secca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
-
50
g di aceto di Sherry
lub 50 g di aceto di vino rosso - 50 g di gelatina di ribes nero (vedere consigli)
- 1 pezzo di scorza d'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 230 kJ / 55 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho fragole e pomodoro
2h 10min
Gazpacho alle fragole e mandorle
1h 20min
Crema di zucchine
30min
Mostarda
36h 40min
Budino alle pere e fragole
Brak ocen
Crema di zucca e zenzero
35min
Crema di zucca e calamaretti
35min
Salsa alle mele
20min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Pudding al mango
10min
Granita al cedro
15min
Vichyssoise
6 godz.