Urządzenia i Akcesoria
Nürnberger Makronen
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 7 godz.
40 Stück
Składniki
Makronen
-
Mandeln300 g
-
Zucker200 g
-
Eiweiß3
-
Salz1 Prise
-
Himbeer-Gelee50 g
-
Zimt½ TL
Füllung
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao)400 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Dekoration
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao)100 g
-
Öl10 g
-
Zuckerperlen bronzefarben oder andere, zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
592 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Haselnuss-Eiweiß-Gebäck
1 godz. 40 min
Kardamomsterne mit Silberschimmer
1 godz. 45 min
Ingwerkipferl
3 godz.
Feigen-Ravioli
4 godz. 30 min
Schokofinger
1 godz. 30 min
Espresso-Sterne
4 godz.
Mohn-Zitronen-Kekse
4 godz.
Nougat-Kipferl
1 godz. 30 min
Kokosmakronen
50 min
Haselnussmakronen
50 min
Walnuss-Makronen-Stäbchen
3 godz.
Vanille-Husarenkrapfen
5 godz.