Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base e telhas
- 60 g queijo parmesão
- 100 g farinha
- 100 g manteiga
- 1 pitada de sal
Recheio
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 2 tiras de casca de limão
- 2 pés de manjericão
- 10 g açúcar
- 400 g queijo-creme de cabra
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Cobertura
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 60 g cebola roxa
- 20 g azeite
- 400 g tomate pelado cortado em pedaços
- 100 g pimento vermelho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1462.4 kJ / 349.5 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 731.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo recheado com alperces com redução de vinho do Porto
14 Std. 10 Min
Dip de pimentos assados
5 min
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1h 10min
Salada de funcho, aipo e maçã -TM5
Brak ocen
Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado
2u. 40min
Stolen
3h 30min
Marquise de chocolate
3h
Doce de cebola - TM5
1h 20 min
Galette de morango
50min
Azeitonas em conserva
25 min
Bolo de chocolate merengado
4h 30 min
Patê de azeitonas e amêndoas
5 min