枸杞絲瓜雞片湯
TM5 TM6

枸杞絲瓜雞片湯

4.6 (7 ocen)

Składniki

  • 230 克 雞胸肉 ,切片(厚約0.5公分)
  • 2 ¼ 茶匙 鹽
  • 1215 克 水 (含醃肉和煮湯用)
  • 1 顆 蛋白
  • 1 茶匙 太白粉
  • 10 克 薑 ,切絲
  • 1 大匙 油
  • 10 克 乾金針 ,以清水浸泡約30分鐘,瀝乾
  • 300 克 絲瓜 ,去皮,切滾刀塊
  • 10 克 枸杞
  • ½ 茶匙 香油
  • 1 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
345.8 kJ / 83.7 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy