Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 醬油膏
- 10 克 清酒
- 30 克 味醂
- 15 克 糖
- 300 克 圓茄(蛋茄) ,切去頭尾
- 1 茶匙 白芝麻
- 300 克 白米飯
- 15 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1238.7 kJ / 296.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.4 g