Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 高湯 (大骨或雞肉皆可)
- 60 克 榨菜 ,切條
- 1 大匙 白胡椒粒 (原粒)
- 10 克 薑 ,切絲
- 250 克 豬血 ,切塊,以滾水川燙
- 40 克 韭菜 ,切段
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人喜好添加
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 130.7 kJ / 31.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g