Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
Nudelteig:
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 250 g Wasser und etwas mehr
- ½ TL Salz
Kartoffelfüllung:
- Butter, weich, zum Einfetten
- 10 - 15 g frische Kräuter, gemischt, z. B. Schnittlauch, Blattpetersilie, Basilikum etc.
- 500 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend, kalt, in Stücken
- 250 g Magerquark
-
1
geh. TL gekörnte Brühe
lub 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Nudelteig
1h
Kartoffelstrudel
1h 30min
Reisbällchen
25 min
Hackfleisch-Nudelrolle
1h 30min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Teigtaschen alla Romana
1h 15min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1h 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 godz.
Gefüllte Blinis
55 min
Tschebureki
1h 20min
Kreppel
1h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min