Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de legumes
- 700 g água
- 2 cubos de caldo de legumes
Risoto
- 100 g queijo parmesão
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 45 g azeite
- 250 g bacon em cubos
- 125 g vinho branco
- 300 g arroz p/ risoto
- 150 g ervilhas
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3118 kJ / 746 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de bacon e avelã
40min
Risoto de legumes
40min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45min
Risoto à milanesa
25 Min
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto de maçã com fiambre
30 Min
Risoto de linguiça e ervilhas
30 Min
Risoto de frango com frutos secos
35 Min
Risoto de curgete e bacon
35 Min
Risoto à carbonara
45min
Risoto de ervilhas e camarão
40min
Risoto de cerveja, linguiça e cogumelos
45min