Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sementes de abóbora
- 1 c. sopa de folhas de tomilho
- 1 pitada de flor de sal
- 400 g camarão c/ casca
- 400 g água
- 4 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ saltear
- 10 g manteiga
- 1 malagueta vermelha seca (opcional)
- 2 pitadas de sal
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 150 g cebola
- 800 g abóbora cortada em pedaços
- 150 g batata cortada em pedços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 853.9 kJ / 204.1 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 454.6 mg
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e tomate
35 min
Creme de brócolos e amêndoa
35 min
Creme de curgete
40 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de abóbora com caril
35 min
Aveludado de lentilhas
40 min
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Canja cremosa
50 min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min