Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 2 claras de huevo
- 160 g de harina de repostería
- 160 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 150 g de leche
Frosting
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 90 g de azúcar glas
- 90 g de leche a temperatura ambiente
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 30 - 40 g de palomitas de maíz
Toffee salado
- 50 g de azúcar moreno
- 25 g de mantequilla
- 35 g de nata (35% de grasa)
- 5 g de caramelo líquido
- ¼ de cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 3.06 g
- Węglowodany
- 37.47 g
- Tłuszcz
- 25.36 g
- Błonnik
- 0.77 g
Alternatywne przepisy
Fondant (pasta de azúcar)
5 Min
Pastel party-pops
2h 10min
Cerveza de mantequilla (Harry Potter y el prisionero de Azkaban)
10 Min
Macaron Christmas tree
3h 15min
Barquillos de fresa
Brak ocen
Fondue de barro de la ciénaga del troll
30min
Tarta fondant
5 Std. 30 Min
Minicupcakes de beicon, queso y hierbas
1 Std. 20 Min
Bloque helado de chocolate y café con higos
28 Std. 15 Min
Cupcakes tricolores
2h
Red velvet cake
5h
Cronuts con salsa de toffelate
6h