Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 2 pitada de pimenta
- 10 g azeite
- 1000 g medalhões de pescada
- 1000 g tomate em pedaços
- 2 c. chá de orégãos
- 80 g farinha
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 ovos
Maionese
- 300 g óleo
- 2 ovos
- 45 g sumo de limão
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2013.7 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 815.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de tomate
20 Min
Rolo de bacalhau
2h
Torta de bacalhau
1 Std.
Sela de borrego com migas de espargos
9 godz. 25 min
Bacalhau espiritual
50 Min
Tarte fechada de novilho
13 Std. 30 Min
Soufflé de peixe
1h 10 min
Empada de caça
48 Std.
Pudim de peixe com molho de tomate
3h
Crepes de peixe
1 Std. 55 Min
Empada de pato com alho francês
13小时 10 分钟
Esparregado
20 Min