Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 120 g açúcar
- 130 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 500 g morangos cortados em quartos
- 10 g amido de milho
- 130 g coco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1530 kJ / 366 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35min
Queques de aveia e mirtilos
35min
Caçarola de bacon e alho-francês
1h 15min
Bolo de limão
55min
Tarte de arroz-doce
1h 50 min.
Quadrados de laranja e coco
35min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min
Tarte de avelã com leite condensado
1h
Torta de limão
30min
Fatias de limão
1h 20min
Bolo de banana e noz
50min
Bolo de leite condensado e ananás
1h