Griechische Bougatsa mit Honig und Pistazien

Griechische Bougatsa mit Honig und Pistazien

4.6 71 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben
    ½
  • Milch
    700 g
  • Eigelb
    4
  • Maismehl
    60 g
  • Zucker
    120 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Butter weich, in Stücken
    130 g
  • Filoteig (ca. 12 Blätter)
    270 g
  • Puderzucker
    2 EL
  • Pistazien, gehackt
    3 EL
  • Honig
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stücke

Kalorie 308 kcal / 1290 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...