Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben
- 700 g Milch
- 4 Eigelb
- 60 g Maismehl
- 120 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 270 g Filoteig (ca. 12 Blätter)
- 2 EL Puderzucker
- 3 EL Pistazien, gehackt
- 2 EL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Fatayer mit Käse und Minze
1 Std. 5 Min
Halva-Karamell-Happen
6 godz.
Halva-Rollen mit Kaffee-Gewürz-Sabayon
35 Min
Süße Briouats
35 Min
Rugelach mit Pistazienhalva
3 godz. 20 min
Libanesisches Fladenbrot
3 godz. 20 min
Za´atar-Brot
1 godz. 40 min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1 Std. 30 Min
Empanada Gigante
1 Std. 15 Min
Carrot Cake Trifle
10h
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1h