Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben
- 700 g Milch
- 4 Eigelb
- 60 g Maismehl
- 120 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 270 g Filoteig (ca. 12 Blätter)
- 2 EL Puderzucker
- 3 EL Pistazien, gehackt
- 2 EL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Schnecken mit Schafskäsefüllung - Peynirli Poğaça
1h 10min
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25 min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1 godz.
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1 godz.
Köfte im Mangold-Joghurt-Bett - Cacıklı Arap Köftesi
40 menit
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1h 20 min
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2h
Ma'amoul
1h 30 min
Fatayer mit Käse und Minze
1h 5 min