Urządzenia i Akcesoria
Griechische Bougatsa mit Honig und Pistazien
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 Stücke
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben½
-
Milch700 g
-
Eigelb4
-
Maismehl60 g
-
Zucker120 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Filoteig (ca. 12 Blätter)270 g
-
Puderzucker2 EL
-
Pistazien, gehackt3 EL
-
Honig2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Millefeuille
5 Std.
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4 Std.
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1 Std. 15 Min
Cannoli (Die Sopranos)
1 Std. 30 Min
Lemon Curd-Tartelettes
2 Std.
Brownie-Baklava
4 Std. 45 Min
Millionaire's Shortbread
2 Std.
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 Std.
Bakewell Tarte
2 Std.
Karamell-Nuss-Brownies
50 Min
Lemon-Curd-Tiramisu
4 Std. 30 Min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1 Std.