Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 120 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarte und Fertigstellung
- 300 g Äpfel, in Stücken
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Msp. Zimt
- 1 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (270 g), z. B. von Tante Fanny
- 80 g Crème fraîche
- 20 g Haferflocken, zart
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1675 kJ / 400 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Salz-Karamell-Toffees
1h 45min
Karamellsauce
1 Std. 30 Min
Vanille-Karamell-Tarte
3 godz.
Karamell-Pudding
1h
Limetten-Milchreis-Tarte
3 godz.
Gratinierte Mandelcrêpes
1h 45min
Himbeertarte mit Mandeln
2 Std. 30 Min
Salzkaramell-Cheesecakes
2 godz.
Karamell-Cheesecake
7h 15min
Shortbread mit Salzkaramell
3 godz.
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 15 Min
Walnuss-Krokant
1 Std. 30 Min