
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 120 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarte und Fertigstellung
- 300 g Äpfel in Stücken
- 1 Vanilleschote nur das Mark
- 1 Msp. Zimt
- 1 Pck. Blätterteig aus dem Kühlregal (270 g), z. B. von Tante Fanny
- 80 g Crème fraîche
- 20 g Haferflocken, zart
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 400 kcal / 1675 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Salzkaramell-Brownies mit Pecannüssen
2 godz. 30 min
Karamell-Pudding
1 godz.
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Limetten-Milchreis-Tarte
3 godz.
Himbeertarte mit Mandeln
2 godz. 30 min
Cheddar-Salbei-Scones
40 min
Salz-Karamell-Toffees
1 godz. 45 min
Shortbread mit Salzkaramell
3 godz.
Bananen-Karamell-Pie
2 godz. 30 min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 godz. 45 min
Karamell-Cheesecake
7 godz. 15 min