Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Persisches Fladenbrot
- 430 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 10 g Honig
- 510 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- Maismehlschrot zum Bestreuen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Natron
- Mohn zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
Kräuter-Walnuss-Dip
- 100 g Walnusshälften
- 10 g Basilikum, abgezupft
- 5 g Estragon, abgezupft
- 10 g Minze, abgezupft
- 10 g Koriander, abgezupft
- 10 Stängel Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Feta, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4269 kJ / 1019 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fatayer mit Käse und Minze
1 Std. 5 Min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Libanesisches Fladenbrot
3 godz. 20 min
Za´atar-Brot
1 godz. 40 min
Fatayer mit Rinderhack
2 godz.
Würziges Fladenbrot
1 godz. 40 min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 min
Chia-Baguettes
3 godz. 50 min
Sesam-Baguette
1 Std. 30 Min
Sesamkringel - Simit
2 godz. 10 min
Lahmacun (Türkische Pizza)
1h
Fladenbrot - Pide
1sa 50 dk