Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip

Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip

4.4 202 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Persisches Fladenbrot
  • Wasser
    430 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Honig
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
    510 g
  • Salz
    1 TL
  • Maismehlschrot zum Bestreuen
  • Öl zum Einfetten
  • Natron
    1 TL
  • Mohn zum Bestreuen
  • Sesam zum Bestreuen
Kräuter-Walnuss-Dip
  • Walnusshälften
    100 g
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Estragon abgezupft
    5 g
  • Minze abgezupft
    10 g
  • Koriander abgezupft
    10 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 Stängel
  • Feta in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 4269 kJ / 1019 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...