Crêpes-Torte

Crêpes-Torte

4.4 20 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke

Składniki

Crêpes
  • Buchweizen
    70 g
  • Räucherlachs in dünnen Scheiben
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm) und Saft ausgepresst
    1
  • Butter und etwas mehr zum Braten
    50 g
  • Milch
    500 g
  • Mehl
    100 g
  • Eier
    3
  • Salz
    ½ TL
Frischkäse-Füllung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Dill abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    ½ Bund
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund
  • Frischkäse
    150 g
  • Senf
    30 g
  • Rogen (opcjonalnie) rot oder schwarz
    50 g
    50 g Forelleneier, rot oder schwarz
Salat
  • Olivenöl
    40 g
  • Balsamico, dunkel
    20 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
  • Senf
    1 TL
  • Zwiebel (ca. 60 g), in dünnen Streifen (2 mm)
    1
  • Möhren in dünnen Streifen (2 mm)
    100 g
  • Eisbergsalat in Streifen (1 cm dick)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 17 g
Kalorie 1944 kJ / 464 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...