Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 70 g Buchweizen
- 200 g Räucherlachs, in dünnen Scheiben
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm) und Saft ausgepresst
- 50 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 500 g Milch
- 100 g Mehl
- 3 Eier
- ½ TL Salz
Frischkäse-Füllung
- 200 g Sahne
- 150 g Frischkäse
- 30 g Senf
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ Bund Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
-
50
g Rogen, rot oder schwarz
lub 50 g Forelleneier
Salat
- 40 g Olivenöl
- 20 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Senf
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), in dünnen Streifen (2 mm)
- 100 g Möhren, in dünnen Streifen (2 mm)
- 200 g Eisbergsalat, in Streifen (1 cm dick)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1944 kJ / 464 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananen-Tarte-Tatin
50 min
Blini
1h 30min
Gemüse-Leber-Torte
1h 50min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Rahmspinat mit Macadamia und Safran
35 min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 Std.
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Kreppel
1 godz.
Crêpes à l'orange
1 godz.