
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 70 g Buchweizen
- 200 g Räucherlachs in dünnen Scheiben
- 1 Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm) und Saft ausgepresst
- 50 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 500 g Milch
- 100 g Mehl
- 3 Eier
- ½ TL Salz
Frischkäse-Füllung
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- ½ Bund Dill abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ½ Bund Schnittlauch in feinen Röllchen
- 150 g Frischkäse
- 30 g Senf
-
50
g Rogen rot oder schwarz
(opcjonalnie)
lub 50 g Forelleneier rot oder schwarz (opcjonalnie)
Salat
- 40 g Olivenöl
- 20 g Balsamico, dunkel
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Senf
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), in dünnen Streifen (2 mm)
- 100 g Möhren in dünnen Streifen (2 mm)
- 200 g Eisbergsalat in Streifen (1 cm dick)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 464 kcal / 1944 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 1.9 g