Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stück Orangenschale, unbehandelt (1 x 3 cm)
- 50 g Mandeln
- 80 g Zucker
- 50 g getrocknete Feigen
- 50 g Datteln, entsteint
- 150 g Butter, weich
- 4 Eier
- 150 g Milch
- 15 g Orangenlikör
- 200 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- ½ TL Zimt
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ¼ - ½ TL Nelkenpulver
- 250 g Joghurt, 10% Fett
- 8 TL Akazienhonig
- 30 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2685 kJ / 641 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süße Briouats
35 min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 Min
Gestürzter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Preiselbeersahne zu Kaiserschmarrn
10min
Maronenwaffeln mit Lebkuchensahne
25min
Quark-Klößchen mit heißen Kirschen
2 Std. 50 Min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Äpfeln
25min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Raggmunk - schwedische Kartoffelpuffer
30 Min
Orangen-Schmand-Pfannkuchen mit Salz-Karamell-Sauce
45min
Bircher-Waffeln
40 min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45min