Tortini al caramello

Tortini al caramello

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di datteri denocciolati
    150 g
  • di bicarbonato di sodio
    1 ½ cucchiaino raso
  • di acqua
    180 g
  • burro q.b. per imburrare
Salsa al caramello
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di zucchero muscovado
    60 g
    60 g di zucchero grezzo
  • di sciroppo di acero
    75 g
    75 g di miele
  • di latte
    40 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    ¼ di cucchiaino
    ½ cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
Tortini al caramello
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di zucchero di canna grezzo
    110 g
    110 g di zucchero grezzo
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di lievito in polvere
    ½ cucchiaino
  • uovo, grande (63-73 g)
    1
  • di acqua
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...