Urządzenia i Akcesoria
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 slices
Składniki
-
milk700 g
-
egg yolks from large eggs4
-
maize flour60 g
-
sugar120 g
-
vanilla pod seeds only½
-
lemon zest only½
-
unsalted butter soft130 g
-
filo pastry (approx. 12 sheets)270 g
-
icing sugar2 Tbsp
-
chopped pistachios3 Tbsp
-
honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
8 godz.
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Quiche Lorraine
45 min
Mushroom pastry
45 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 godz. 20 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Chocolate Fondants
40 min