![Greek Bougatsa with Honey and Pistachios Greek Bougatsa with Honey and Pistachios](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f72a9408-7230-423e-a734-6e65605177d7/Derivates/50ae79fe-3f0b-4cd3-940e-6767ac12bbc5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 60 g maize flour
- 120 g sugar
- ½ vanilla pod, seeds only
- ½ lemon, zest only
- 130 g unsalted butter, soft
- 270 g filo pastry (approx. 12 sheets)
- 2 Tbsp icing sugar
- 3 Tbsp chopped pistachios
- 2 Tbsp honey
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Tiramisu
6 Std. 25 Min
Homemade Ricotta
1h 15min
Iranian Barbari
2h 30min
Argentinian Alfajores
1 godz. 10 min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 godz. 10 min
Gozleme
1h 15min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min