Urządzenia i Akcesoria
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 slices
Składniki
-
milk700 g
-
egg yolks from large eggs4
-
maize flour60 g
-
sugar120 g
-
vanilla pod seeds only½
-
lemon zest only½
-
unsalted butter soft130 g
-
filo pastry (approx. 12 sheets)270 g
-
icing sugar2 Tbsp
-
chopped pistachios3 Tbsp
-
honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fried Apple Curls with Vanilla Custard
25 min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 godz. 30 min
Mini Oregano Focaccias
3 godz. 40 min
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
2 godz.
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2 godz. 30 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.