Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brombeeren
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 20 g Zitronensaft
- ½ Vanilleschote, nur Mark
- 100 g Schaumwein, Typ Crémant
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2646 kJ / 632 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldbeerenmarmelade
55 Min
Vanillezucker
72h
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Erdbeermarmelade
25 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 Min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1 Std.
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Heidelbeermarmelade
55 Min