Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Briouats mit Honig und Sesam
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
40 Stück
Składniki
Mandelfülle
-
Mandel, geschält250 g
-
Zucker80 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Salz1 Prise
-
Butter weich30 g
-
Orangenblütenwasser1 EL
Fertigstellung
-
Filoteig in ca. 40 Streifen (36 x 6 cm)250 g
-
Butter geschmolzen50 g
-
Eidotter verquirlt1
-
Öl zum Frittieren
-
Honig300 g
-
Orangenblütenwasser½ EL
-
Sesamsamen, geröstet2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
494 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Streetfood
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Salami
5 godz. 20 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Butterkekse
50 min
Butterkekse
50 min
Marokkanische Doughnuts (Sfenj)
2 godz. 45 min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 godz. 45 min
Mandelhörnchen
1 godz. 20 min
Red Velvet Cookies
2 godz. 45 min
Melasse-Lebkuchen-Kekse
40 min
Mokka-Nuss-Stangerl
2 godz. 25 min
Nussplätzchen in Zuckersirup - Şekerpare
1 godz. 20 min
Erdbeer-Spekulatius-Cheesecake mit Lotus-Keksen
4 godz. 40 min