Marokkanische Lammbällchen mit Fladenbrot

Marokkanische Lammbällchen mit Fladenbrot

3.8 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Fladenbrotteig
  • Wasser
    320 g
  • Zucker
    2 EL
  • frische Germ
    20 g
    1 geh. TL Trockengerm, (8 g)
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Weizenmehl, universal
    250 g
  • Weizenmehl, Vollkorn
    80 g
  • Hartweizengrieß, fein
    240 g
  • Salz
    1 ½ TL
Lammbällchen
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten und zum Backen
    20 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • Minze, frisch Blättchen abgezupft, nach Geschmack
    5 - 6 Stängel
  • Lammfleischwürfel, sehnenfrei (2 cm)
    600 g
  • Paprikapulver, rosenscharf
    2 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft, nach Geschmack
    6 - 7 Stängel
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    600 g
  • Wasser
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1018 kcal / 4263 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 111 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...