Calzoni vegetariani

Calzoni vegetariani

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • di farina
    300 g
  • di lievito fresco
    15 g
    2 cucchiaini di lievito secco
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di acqua tiepida
    70 g
  • di latte
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di Provolone a pezzi (2 cm)
    50 g
  • di acqua
    500 g
  • di bietole le foglie mondate e ben asciutte
    400 g
    400 g di indivia belga, le foglie mondate e ben asciutte
  • peperoncino rosso piccante fresco
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
    40 g
  • di uvetta precedentemente ammollata in acqua tiepida
    50 g
  • di olive nere, denocciolate
    50 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • farina per il piano di lavoro

Wartości odżywcze na 10 porzioni

Kalorie 204 kcal / 853 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...