Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
-
2
cucchiai di semolino, per infarinare
lub 2 cucchiai di farina tipo 00, per infarinare - 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 3 uova
- 20 g di latte
- 180 g di farina tipo 00
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1400 g di acqua
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
-
1
cucchiaino di olio neutro (es. girasole, colza)
lub 15 g di olio di cocco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Pane veloce
1 godz. 15 min
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Brak ocen
Pizza capricciosa
1 godz. 35 min
Polpette di riso
Brak ocen
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pane ai semi di lino
1 godz. 30 min
Biscotti secchi al cioccolato
1 godz. 30 min
Ciambella al limone
2h
Biscotti alle mandorle
40 min
Torta di mele
1 godz. 30 min
Pane paesano
3h