Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weisser Fondant (s. Tipp)
- 300 g Zucker
- 100 g Wasser
Brandteig
- 150 g Wasser
- 80 g Butter
- 1 TL Salz
- 15 g Zucker
- 120 g Weissmehl
- 3 Eier
Crèmefüllung
- 500 g Milch
- 40 g Weissmehl
- 4 Eier
- 80 g Zucker
- 2 EL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoggi-Halbkugeln mit Himbeerherz
17h
Erdbeertörtchen
1h 15min
Mini-Donuts
2 Std. 45 Min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20min
Mini-Calzone "Neptun"
1h 20min
Löffelbiskuits
40min
Caramel-Macarons
1 Std. 50 Min
Schoggi-Cookies
30min
Marroni-Schoko-Muffins
1h 15min
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3h 50min
Schoko-Vulkan
15min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1h 15min