Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weisser Fondant (s. Tipp)
- 300 g Zucker
- 100 g Wasser
Brandteig
- 150 g Wasser
- 80 g Butter
- 1 TL Salz
- 15 g Zucker
- 120 g Weissmehl
- 3 Eier
Crèmefüllung
- 500 g Milch
- 40 g Weissmehl
- 4 Eier
- 80 g Zucker
- 2 EL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremeschnitten
2 Std. 25 Min
Scharfe Truten-Kebabs
1 godz.
Mini-Donuts
2h 45min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20 min
Konditorcreme
15min
Wiener Schoggi-Sablés
50 min
Caramel-Macarons
1h 50min
Löffelbiskuits
40 Min
Appenzeller Biberli
2h 20 min
Schoggi-Madeleines
30 min.
Butter
40 Min
Crêpeteig
1 godz. 15 min