Brezel

Brezel

4.8 137 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Stück

Składniki

Teig
  • Milch
    300 g
  • Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Zopfmehl
    500 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Butter in Stücken (2 cm)
    50 g
Tauchen und Backen
  • Wasser
    2 l
  • Natron
    4 EL
  • Salz
    ½ EL
  • Meersalz, grobkörnig
    1 TL
  • Kaffeerahm
    3 - 4 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 404 kcal / 1698 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...