![Chocolate Beet Cake Chocolate Beet Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1F9ABD4A-F314-4273-9131-7378351DC050/Derivates/DAB82B54-2594-48DF-9388-1B5DA0912559.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- coconut oil, to grease
- 12 oz red beets, peeled, cut into cubes (1 in.) (approx. 3 beets)
- 24 oz water
- 4 oz coconut oil, melted
- 1 oz brewed coffee
- 2 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 9 ½ oz all-purpose flour
- 10 oz sugar
- 1 oz unsweetened cocoa powder
- 1 ½ tsp baking soda
- 1 pinch salt
Chocolate Avocado Frosting
- 10 oz ripe avocado, flesh only, (approx. 2 avocados)
- 3 ½ oz maple syrup (opcjonalnie)
- 1 oz unsweetened cocoa powder
- ½ tsp vanilla extract
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1393.6 kJ / 333.1 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 225.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato Spoon Bread
1h
Apple and Kiwi Jam
40 min
Peppermint Frosted Chocolate Cookies
1h
Chocolate Coconut Brownies
1h 50min
Orange Sugar Cookies
55 min
Honey and Oat Grahams
35 min
Steamed Banana Loaf
1 Std. 25 Min
Coconut and Raspberry Cupcakes
1h 40 min
Apple Nut Bread
1 Std. 25 Min
Illinois Pierogi
2sa 30 dk
Zucchini Bread
1j 15 menit
Banana Walnut Muffins
35 min