
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Haferflocken, zart und etwas mehr zum Bestreuen
- 500 g Naturjoghurt
- 50 g Milch
- 1 ½ Pck. Backpulver
- 3 TL Salz
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 153 kcal / 641 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g