![Tuna empanada Tuna empanada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E24FB5AA-0B36-4FC8-8677-63825E4C9C94/Derivates/E7533C66-4A41-4AF8-927A-8390B1CB4448.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tuna filling
- 300 g onions, cut in quarters
- 150 g red peppers, cut in pieces
- 150 g green peppers, cut in pieces
- 200 g canned crushed tomatoes
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 200 g canned pickled tuna ("bonito en escabeche"), drained (see tip)
- 2 hard-boiled eggs, chopped
Empanada dough
- 50 g water
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
-
90
g lard
lub 90 g butter - 1 egg
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 3 tsp dried yeast - 450 g bread flour
- 1 tsp salt
Assembly
- flour for dusting
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2904 kJ / 694 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken and pepper souvlaki with rice
1 godz. 5 min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 Min
Mystery Soup
55 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Christmas Upside Down Cake
1 Std. 10 Min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Arabian chicken with couscous
45min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Chocolate Covered Pound Cake (Metric)
1h 30min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min