Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 pieces
Składniki
-
dried broad beans soaked overnight270 g
-
fresh coriander roughly chopped5 sprigs
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
dried chickpeas soaked overnight90 g
-
garlic cloves8
-
onions cut into quarters300 g
-
salt2 tsp
-
freshly ground black pepper½ tsp
-
flour2 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
baking soda1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
sunflower oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2.8 g
Kalorie
489 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baba Ganoush
1 Std.
Falafel
24 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Baba Ghanoush
1 Std. 30 Min
Hummus
5 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Falafel
25 Std. 30 Min
Hummus (Ilan Hall)
9 Std. 5 Min
Muhamara dip
30 Min