Urządzenia i Akcesoria
Falafel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 pieces
Składniki
-
dried broad beans soaked overnight270 g
-
fresh coriander roughly chopped5 sprigs
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
dried chickpeas soaked overnight90 g
-
garlic cloves8
-
onions cut into quarters300 g
-
salt2 tsp
-
freshly ground black pepper½ tsp
-
flour2 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
baking soda1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
sunflower oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2.8 g
Kalorie
489 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafel
25 godz. 30 min
Sweet Cucumber Pickles (TM6)
Brak ocen
Falafel
24 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Hummus
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Baked falafel kofta
Brak ocen
Oat porridge with dates and cardamom
20 min
Polenta
1 godz.
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2 godz. 40 min
Vegan Chocolate Cake
1 godz. 55 min