Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
milk full-fat1000 g
-
egg yolks10
-
sugar (200 g for the recipe and 100 g for burning)300 g
-
cornstarch40 g
-
1 tsp vanilla aromavanilla sugar1 tsp
-
salt1 pinch
-
lemon zest from 1 lemon
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Panna cotta
6 godz. 15 min
Pisco Sour
10 min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 min
Pisco Sour
10 min
Berry halva semifreddo
4 godz. 10 min
Raw kibbeh
15 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 godz. 30 min