Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach filling
- 50 g onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 10 g olive oil
- 350 g fresh baby spinach leaves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp sumac
- ½ tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
Eggs
- butter, for greasing
- 6 eggs
- ½ tsp salt
- freshly ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 10 g toasted pine nuts, to garnish
- sumac, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Christmas Quesadillas
55 Min
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
Pita Bread with Smoked Salmon and Truffle Honey Sauce
1j 30 menit
Eggplant Sauté
30 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1j 30 menit
Squid with Ginger and Soy
40 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3sa
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1j
Spicy sea bass (samke harra)
50 menit
Chicken galantine with dill yoghurt
3 godz. 25 min
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30 min
Fluffy Baked Omelet
35 Min